Supa crema de gulii cu nucsoara

de Brindusa in Supe, 29 Mai 2010 | 6973 vizualizari

 

Gulia este o radacinoasa putin folosita in bucatarie. Nici la noi si nici prin alte parti nu se prea foloseste. Mie, insa imi place foarte mult gustul de gulie. Pun felii din ea in ciorba de legume si o mananc chiar si in stare proaspata, rasa, in salate. Astazi am gasit in piata gulii tinere si dulci, asa ca m-am hotarat sa fac o supa care sa le aiba ca ingredient principal.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 1 ceapa, taiata felii subtiri
  • 3 gulii mici, taiate in bucatele
  • 1 cartof, taiat in bucatele
  • 2 l supa clara de pui facuta in casa 
  • 200 g smantana dulce de batut
  • 2 lingurite nucsoara rasa
  • 2 morcovi, taiati julienne 
  • 1 gulie taiata julienne
  • 2 linguri marar taiat marunt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de gulii cu nucsoara:

Topeste untul intr-o oala. Caleste ceapa cam 5 minute, pana ce devine moale. Adauga cele 3 gulii taiate si cartoful si caleste putin.

Pune supa clara si lasa pana ce supa incepe sa fiarba. Redu focul la mic si lasa sa fierba incet, acoperit, pana ce legumele sunt moi (cam 30 minute). Paseaza legumele cu robotul vertical, direct in oala, pana ce supa devine foarte fina.

Adauga smantana si da un clocot. Pune nucsoara, si potriveste de sare si piper. Supa asta se poate servi la masa si adoua zi. Inainte de a o servi, fierbe fasiile de morcov si gulie in putina apa, cam 2 minute pana se inmoaie putin.

Orneaza farfuria de supa cu fasiile fierte si marar taiat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de gulii cu nucsoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Brindusa 1

29.05.2010, 10:48

Ela, Ina ati invatat sa cititi in sfarsit?

Brindusa 1

29.05.2010, 10:51

Rivka, si mie imi facea bunica, care si-a trait tineretea in Ardeal. Pe aici prin Muntenia nu se prea foloseste. Si nici in bucataria internationala nu am prea vazut-o, poate din cauza gustului care se aseamana cu cel de cotor de varza. Mie, insa, imi place fff mult (ca si prazul)

Brindusa 1

29.05.2010, 10:51

Ana, mersic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte